Hundetræning

Al træning er baseret på positive indlæringsmetoder. Der lægges vægt på det gode samarbejde hund og ejer imellem, forståelse for hundens behov, samt vigtigheden af tillid og konsekvens i træningen. Øvelserne bygges op trin for trin gennem masser af godbidder, ros, motivation og leg. Ved at belønne hunden, når den gør det rigtige, finder den hurtigt ud af, hvad der kan betale sig for den. Træningen skal være sjov og en succes for både hund og ejer.

Der trænes på små hold, så der er god tid til hver enkelt, og der tages hensyn til alder, raceegenskaber og træningserfaring.

Det er vigtigt for mig at give hundeejerne noget, som de kan arbejde videre med derhjemme, og at der sker en udvikling igennem kursusforløbet. Dette forudsætter dog, at der bliver trænet derhjemme, hvilket er en nødvendighed for at få ordentligt udbytte af undervisningen.

Vi introducerer anvendelse af klikker på alle basishold og fortsætterhold.

En klikker er et værktøj, en lille plastikboks, som kan give et tydeligt klik, når man trykker på den. Vi lærer hunden, at klikket betyder, ”det var rigtigt, der er en belønning på vej”. På den måde kan vi tydeligt fortælle hunden, hvad den gør rigtigt, og så gør det ikke så meget, at godbidden først kommer et par sekunder efter.
Hunden lærer hurtigt at gentage den adfærd den udviste, da klikket lød og som førte til, at der straks kom en godbid.
Metoden bygger på videnskabelige læringsprincipper, som har været kendt helt tilbage til 30´erne. Metoden er både egnet til at træne familiehunde til at komme når der bliver kaldt samt gå pænt i snor, som til at indlære cirkuskunster eller avancerede lydighedsøvelser.
Klikkeren bruges under indlæring af nye øvelser.